Pregled, tom 6: 15. novembar 2007

Pregled, tom 6: 15. novembar 2007


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

U ovoj velikoj novoj dvostrukoj biografiji, Anka Muhlstein ispituje burne odnose između Elizabete I od Engleske i Marije, kraljice Škotske. U to vrijeme, sasvim jedinstveno, oba prijestolja britanskih otoka zauzele su žene, što je po prvi put dovelo u pitanje pitanje kraljevskih supruga. Priča o ove dvije kraljice jedna je od najfascinantnijih u britanskoj povijesti.

Thomas Carlyle bio je velika figura u viktorijanskoj književnosti i jedinstven komentator života devetnaestog stoljeća. Rođen u skromnim okolnostima u škotskom selu Ecclefechan 1795. godine, njegov uspon do slave obilježen je žestokom odlučnošću i razvojem izrazitog književnog glasa. U ovoj jasnoj, autoritativnoj i čitkoj biografiji, John Morrow prati Carlyleinu ličnu i intelektualnu karijeru. Širok, proročanski i uvijek izazovan, njegov rad se kretao od zapanjujuće pseudo-autobiografije "Sartor Resartus" do velikih povijesnih djela o Francuskoj revoluciji i "Fridriku Velikom", pa do radikalnih političkih manifesta poput "pamfleta posljednjih dana". "Thomas Carlyle" predstavlja izvještaj o njegovom radu i njegovom životu, uključujući slavnu ličnost kao mudraca iz Chelseaja i njegov burni brak sa Jane Welsh Carlyle.

Nagrađivana biografkinja Jenny Uglow nastavlja knjige o Elizabeth Gaskell, Williamu Hogarthu i Lunarnom društvu sa životom Thomasa Bewicka. U "Nature's Engraver" Jenny Uglow priča priču o farmerovom sinu iz Tynesidea koji se nikada nije udvarao slavi, ali je revolucionirao graviranje na drvetu i utjecao na ilustraciju knjiga u narednom stoljeću. To je priča o nasilnim promjenama i radikalnoj politici, o Newcastleu i Tyneu, radionicama i porodičnom životu, rudnicima i ruševinama, moru i žestokim zapadnim vjetrovima - putovanje u prošlost čija nas energija i moć i danas proganjaju, i početak naše trajne opsesije prirodnim svijetom.

Dobrodošli u čudesni svijet Harryja Gordona Selfridgea (1856-1947): oca moderne maloprodaje, philanderera, kockara, dandyja i najvećeg showmena kojeg je potrošački svijet ikada poznavao. U Shopping, Seduction i Mr Selfridge, užurbanost Amerike s početka stoljeća oduševljeno izaziva legenda modnog PR-a Lindy Woodhead dok se upoznajemo s ljudima koji su stvorili prve robne kuće-ono što je Zola nazvao 'velikim katedralama kupovina '. Mladi gospodin Selfridge naučio je zanat u novonastaloj metropoli u Chicagu - tadašnjem Dubaiju - gdje se bogatstvo gubilo brzo kao i bogatstvo. Preselivši se u London 1907. godine, Harry Selfridge proživio je buru Prvog svjetskog rata i svjetlucave ekscese 1920 -ih kada je izgubio milione za igračkim stolovima u Francuskoj prije nego što je izbačen iz svoje radnje 1939. Njegovi zavodnički talenti proširili su se mnogo dalje od i prodavnica, jer je godinama skupljao dugačak spisak ženskih pratilaca. Za ovog neodoljivog čovjeka, "trgovina je bila kazalište s zavjesom koja se diže u 9 sati": Shopping, Seduction i gospodin Selfridge pričaju o onome što se dogodilo prije nego što je zastor pao.


Pregled, tom 6: 15. novembar 2007. - Istorija

Slobodno proslijedite ovo pitanje svojim prijateljima i saradnicima. Svako se može besplatno pretplatiti:
Subscribe

Gary Polland
3411 Richmond Ave., Ste. 770
Houston, Teksas 77046
(713) 621-6335
Email

SRETAN DAN ZAHVALNOSTI! Izbori 2007. - Zloslutni trendovi za konzervativce

Niska izlaznost i povećanje potrošnje finansirano emisijama obveznica obilježili su ovogodišnji izborni ciklus u Teksasu.

Konzervativni zastoji u gradskoj vijećnici Houstona dogodili su se prvenstveno zbog neinspiriranog, neobaviještenog biračkog tijela s općenito slabijim konzervativnim kandidatima ili više konzervativaca nabijenih u određene utrke. Zanimljivo je s tako niskim odazivom, konzervativno djelovanje moglo je uroditi plodom, ali nije.

Što se tiče obveznica, školski okruzi za koje glasači misle da dobro rade svoj posao, lako su osvojili. Oni koji to nisu, poput nezavisnog školskog okruga Houston, borili su se i mogli su ih pobijediti sa konzervativnijom opozicijom.

Baza GOP -a i dalje je razočarana, a što je još gore, postoje zloslutni trendovi za budućnost Teksasa. U Virdžiniji, gdje je GOP bio snažan, ali slabi u posljednjih nekoliko godina, demokrate su preuzele državni Senat i imale velike preuzimanja u Domu. Zastrašujući trend zabilježio je veliki porast u prigradskim, tradicionalno GOP područjima, a plima se proširila i na vanjska predgrađa.

Ako ovaj scenarij prebacite u Teksas, konzervativci će propasti.

Pa šta učiniti? 2008. za teksaške konzervativce izbori su na rukama. Moramo pronaći prave kandidate, podržati ih i dati bazi GOP -a razlog za uzbuđenje i motivaciju. Trenutno smo na tri probušene gume, prikupljanje sredstava je u toaletu i računati na trčanje protiv Hillary Clinton nije dovoljno. Više o tome u budućim izdanjima TCR -a.

Energetska dovoljnost SAD -a
Ovisi o Zelenima
Napisao Bud Schauerte

Nacija duguje ogromnu zahvalnost "zelenima". Oni jednodušni ekološki aktivisti koji su godinama postigli zapažen uspjeh u buđenju javnosti za ekološke zloupotrebe ranijeg, nemarnog i rastrošnijeg društva.

Tko se nije lecnuo kad je vidio kako se oblaci tvorničkog dima spuštaju nad gradom koji se guši, ili se zgrozio pri pogledu na industrijsku kanalizaciju koja se izbacuje u mlaz slatke vode, ili je osjetio oštar miris koji stvaraju kemikalije u procesu rafiniranja? (Padaju mi ​​na pamet rafinerije i kemijska postrojenja duž Hjustonskog brodskog kanala 1950 -ih.)

Ako ste u godinama kada ti incidenti i drugo ekološki bezobzirno ponašanje nisu potpuno poznati, zahvalite se pionirima onoga što je postalo poznato kao "zelena revolucija". Ovaj pisac je dovoljno star da je vidio, namirisao i okusio štetnu opekotinu nastalu prekomjernošću, godinama unazad, neograničene hemijske obrade.

Uglavnom neorganizirani početkom 1900 -ih, ali daleko od toga da su uspavani, zeleni su se počeli spajati početkom 1940 -ih i 1950 -ih sa razumnom spoznajom da se u našoj demokraciji ne može mnogo postići bez političkog utjecaja. Bilo je to dragocjeno znanje koje je prvobitno naučio i kreativno implementirao 115-godišnji klub Sierra, koji je decenijama gnjavio državne i savezne zvaničnike, dok je izvojevao impresivne zakonodavne pobjede koje su stvorile, poboljšale i proširile nacionalne parkove.

Zelena revolucija bila je širom otvorena poput crkvenih vrata. Svi koji su prolazili činili su da se osjećaju potrebnima. Najbolji i najsjajniji, mladi i stari, republikanci i demokrate ubrzo su stvorili birački okrug za koji su političari vjerovali da je napravljen na nebu. I dalje rade. Čak i kada se danas jave sumnje u njihove motive, ekološki pokret zadržava ogromnu političku moć na državnom i saveznom nivou.

Značajne zakonodavne pobjede u američkom Kongresu morale su učiniti da se ekološki pokret osjeća neprikosnovenim, gotovo božanskim. Zeleni utjecaj na zakon ograničava svaku komponentu američkog društva.

Zakon o kontroli zagađenja zraka, 1955. Zakon o nacionalnoj politici zaštite okoliša, 1969. Zakon o divljini, 1964. Zakon o kontroli otrovnih tvari, 1976. Zakon o kontroli zagađenja vode, 1972. i stvaranje Super fonda 1980. neki su od novih zakona koji su podigli utjecaj pokreta za zaštitu okoliša, a posebno 750.000 članova Sierra Cluba, od početka dominantnog igrača u Zelenoj revoluciji.

S ojačanim egom tijekom desetljeća zakonodavnih pobjeda, Sierra Club i druge takve grupe donijele su neopravdanu pretpostavku da je ograničavanje američke proizvodnje nafte-i istovremeno industrijski rast-moralna odgovornost koja ima prednost nad nacionalnom sigurnošću i našim životnim standardom .

Zeleni utjecaj sada prožima svaki aspekt poslovanja i trgovine naše zemlje. To se očituje u beskrajnim i skupim studijama utjecaja na okoliš, teškim regulatornim opterećenjima za sve oblike izgradnje i glomaznim ograničenjima u proizvodnji i transportu sirove nafte u svakom krajoliku i na moru gdje je nafta već pronađena.

Cinično, klub Sierra na svojoj web stranici iznosi besmislenu tvrdnju da je trenutni nedostatak kapaciteta za preradu nafte u SAD -u zavjera naftne industrije "radi ograničavanja ponude i povećanja profita". Nema veze što su samo u razdoblju od 2006. do 2012. godine nacionalne rafinerije sirove nafte prisiljene pridržavati se 14 novih i velikih ekoloških programa koji ograničavaju izgradnju novih američkih rafinerija nafte, prema The Wall Street Journal.

SAD si više ne mogu priuštiti luksuz NE iskorištavati dostupnost fosilnih goriva, najsvestranijeg i najobilnijeg izvora energije na svijetu. Ne može se dozvoliti da plan ograničenja rasta Sierra kluba i sličnih ekoloških grupa prevlada nad nacionalnom potražnjom za energijom. Životni standard i nacionalna sigurnost SAD -a ovise o pouzdanim, dugoročnim i ekonomskim izvorima moći.

Zabrinuti ljudi danas ponovo otkrivaju mogućnosti ekonomske eksploatacije katranskog pijeska u Kanadi i nafte iz škriljca Venezuele duboko zakopane u Koloradu, Utahu i Wyomingu te obilne rezerve uglja u Sjedinjenim Državama koje će trajati više od 500 godina. Toliko uglja da se rezerve ne mogu precizno procijeniti. (Teksas ima devete najveće rezerve uglja u zemlji.)

Pretvaranje ugljena u tekuće ugljikovodike, poput benzina i nafte, proces je razvijen i usavršen prije gotovo jednog stoljeća. Bio je to primarni izvor goriva koji je njemačka ratna mašina koristila tokom Drugog svjetskog rata.

Ugljen, katranski pijesak i ulje iz škriljaca sve više koštaju pretvaranje u tekućine. Također, proces pretvorbe potencijalno je štetniji za okoliš. No, po sadašnjoj cijeni od približno 100 USD po barelu sirove nafte, sva tri izvora ugljikovodika postala su konkurentna alternativa sirovoj nafti.

SAD su najveći svjetski proizvođač energije, potrošač i neto uvoznik energije. Jedanaesti je u svijetu po rezervama nafte, šesti u prirodnom plinu i prvi u uglju. Oko 20% američke energije proizvodi se nuklearnom energijom. (U Francuskoj je oko 80% nacionalne energije nuklearno.)

Jučer su značajni doprinosi obnovi i održavanju prirodnog okoliša došli od onih koji su se pridružili i sudjelovali u Zelenoj revoluciji 1940 -ih i 1950 -ih. Ta revolucija koja zahtijeva čistiji i zdraviji okoliš odavno je prošla. Danas je zamijenjen sa ciljem ograničenog nacionalnog rasta.

Ne može se dozvoliti da postane naslijeđe naše nacije.

Bud Schauerte je urednik i nezavisni agent osiguranja u Austinu u Teksasu. Schauerte je služio kao savezni administrator osiguranja u Federalnoj upravi za hitne slučajeve pod bivšim predsjednikom Georgeom Bushom, a bio je i primarni administrator izbora za Republikansku stranku okruga Travis 1996. godine.

Prosječno javno obrazovanje:
Je li to sve što dobijamo?
Napisao Brian Ettinger

Sadašnje stanje javnog obrazovnog sistema u Teksasu i u cijeloj zemlji je poticanje naših učenika na rad na osrednjem nivou. Javne škole su učile naše učenike da nastoje ostvariti svoj puni potencijal, ali u posljednjih 40 godina ti su ciljevi nagriženi.

Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća naš javni obrazovni sistem razvio je nastavni plan i program za učenje naših učenika od prvog do dvanaestog razreda da budu vješti čitaoci, pisci, matematičari i drugi predmeti, koji su djecu naučili da ostvare svoj akademski potencijal. Postojali su programi osmišljeni nakon osnovne i srednje škole koji su učenicima pružali osnovnu osnovu, pa su u srednjoj školi mogli pohađati akademski nastavni plan i program koji bi doveo do fakulteta ili trgovačkog programa za učenje zanimanja.

Nekako je u narednim decenijama promjena prioriteta dovela do učenika koji nisu spremni da ostvare svoj puni potencijal. To će utjecati na sposobnost naše države i nacije da se takmiče u globalnoj ekonomiji. Javno obrazovanje nije uspjelo i nastavlja propadati našu djecu ne pružajući im znanje i vještine za uspjeh.

Jedno od glavnih pitanja koje utječe na tipičnu američku učionicu je sistem poznat kao inkluzija koji postavlja studente specijalnog obrazovanja u najmanje restriktivno okruženje. Ova postavka je obično redovna obrazovna učionica sa učenicima prosječnih ili većih sposobnosti. Od nastavnika se traži da prilagode nastavni plan i program tako da zadovolji različite potrebe svih ovih učenika. Testovi su modificirani tako da većina učenika prođe, a ugled pojedinačnih škola i njihovih okruga ne trpi. Nastavnici sa posebnim obrazovanjem moraju planirati i pokušati izaći u susret akademskim potrebama učenika koji se izvode na različitim nivoima u svojim učionicama. Ne zalažem se za izdvajanje učenika specijalnog obrazovanja od školske populacije. Postoji mnogo različitih dijagnoza poput ADD -a, ADHD -a, autizma, disleksije i Downovog sindroma koje spadaju pod kišobran posebnog obrazovanja. Vrlo je časno pomisliti da bi stavljanjem ovih učenika u normalnu učionicu asimilirali i bili u mogućnosti da idu u korak sa osmišljenim nastavnim planom i programom. Vaspitači koji su osmislili ovaj sistem nemaju pojma o tome šta prosječan učitelj treba da uradi kako bi pripremio nastavne planove i predstavio rad kako bi učenici mogli naučiti predmet. Postojanje učenika sa posebnim obrazovanjem u učionici remetilački je faktor i ne čini pravdu nastavnicima ili učenicima. Međutim, pokazalo se da je to nerealno i gotovo nemoguće očekivanje i za učenike i za nastavnike.

Održiva alternativa inkluziji bilo bi određivanje određenih škola unutar okruga kao "otvorenih kampusa". Ove web stranice blisko će surađivati ​​s majstorima i roditeljima kako bi razvili obrazovne planove koji će im pomoći da ostvare svoj puni potencijal. Ovaj plan povećao bi porezne iznose potrošene na obrazovanje svih učenika. Školski okruzi u državi Teksas imaju odgovornost nad ovim učenicima do 22 godine starosti. staro. Volio bih da se naši porezni dolari troše mudro i da se osposobe kako bi se ovi studenti mogli dobro zaposliti i imati isti uspjeh kao i svi drugi studenti.

Sve dok naše učionice pokušavaju zadovoljiti široko rasprostranjene potrebe toliko različitih učenika, obrazovanje i redovni učenici će patiti. Ove učenike ne bi trebalo kažnjavati gubitkom vremena za poučavanje koje se sada troši na studente specijalnog obrazovanja.

Znam da je čitatelj ovog članka mogao procijeniti da pokušavam odvojiti studente specijalnog obrazovanja od normalne populacije. To nije slučaj i svaki odgajatelj koji odvoji vrijeme za posjetu s nastavnicima, uključujući nastavnike Posebnog Ed -a, razumjet će dilemu pod kojom radi. Nisam vaspitač niti učitelj, već roditelj i vidio sam svoje troje djece kako prolaze kroz školski sistem javnog obrazovanja u državi Texas.

Ne gubimo na mjestu da je svrha javnog školskog sistema pružiti našim učenicima najbolji obrazovni program za učenje i dostizanje njihovog potencijala za produktivne odrasle osobe.

Neka država Teksas vodi naciju tako što će se riješiti sistema inkluzije koji je bio potpuni neuspjeh i koji će nastaviti da čini naše studente neuspješnim u narednoj deceniji i naprijed.

Brian Ettinger je urednik TCR -a i advokat u praksi, snažan konzervativac i zabrinut građanin za budućnost Amerike.

DOLAZI 2. decembra 2007. na Channel 8 PBS u Houstonu, Teksas - The Connection - Red, White & Blue, sa urednikom TCR -a Garyjem Pollandom i liberalnim komentatorom Davidom Jonesom sa našim gostom D. Michaelom Lindsayom, profesorom sociologije na Univerzitetu Rice i autorom nova knjiga "Vjera u politiku" koja izlazi 28. decembra 2007. liberalni kolumnista New York Timesa Paul Krugman suočava se s dječacima u uzbudljivih pola sata.

Gary Polland je dugogodišnji konzervativni i republikanski glasnogovornik, prikupljač sredstava i vođa koji je nedavno završio tri mandata kao republikanski predsjednik okruga Harris. Tokom svoja tri mandata, Gary je opisan kao najuspješniji predsjednik okruga u Americi od strane Human Events - The National Conservative Weekly. On je u svojoj desetoj godini uređivanja biltena koji se bavi ključnim konzervativnim i republikanskim pitanjima. U posljednjih šest godina uređivao je Texas Conservative Review. Gary je advokat i strateški savjetnik. Možete ga kontaktirati na broj (713) 621-6335.


Pouzdanost u velikom broju jedan je od najvećih izazova s ​​kojima se suočavamo na Amazon.com, jednoj od najvećih operacija e-trgovine na svijetu, čak i najmanji prekid ima značajne financijske posljedice i utječe na povjerenje kupaca. Platforma Amazon.com, koja pruža usluge za mnoge web stranice širom svijeta, implementirana je povrh infrastrukture od desetina hiljada poslužitelja i mrežnih komponenti smještenih u mnogim centrima podataka širom svijeta. Na ovoj skali, male i velike komponente neprestano propadaju, a način na koji se upravlja postojanim stanjem usprkos tim greškama utječe na pouzdanost i skalabilnost softverskih sistema.

Ovaj rad predstavlja dizajn i implementaciju Dynama, visoko dostupnog sistema za pohranu ključ-vrijednost koji neke od osnovnih Amazonovih usluga koriste za pružanje "uvijek uključenog" iskustva. Da bi postigao ovaj nivo dostupnosti, Dynamo žrtvuje dosljednost pod određenim scenarijima neuspjeha. Široko koristi verziju objekata i rješavanje sukoba uz pomoć aplikacija na način koji programerima nudi novo sučelje.


PDF Archives

Razvijate li klasičnu utemeljenu teoriju? Imate li podatke koji bi se mogli upotrijebiti i dalje razviti u novu utemeljenu teoriju? Radite li na formalnoj teoriji ili razmišljate o metodološkom pitanju? Pozivamo vas da svoj rad podnesete na razmatranje za sljedeće izdanje Osnova teorijskog pregleda, koje izlazi krajem decembra i juna svake godine.

Baza podataka Pregled utemeljene teorije sada sadrži više od stotinu članaka o klasičnim utemeljenim teorijama - iz metodološke ili teorijske perspektive. Željeli bismo proširiti bazu podataka otvorenog pristupa utemeljenijim teorijama koje zaista pokazuju interdisciplinarni potencijal klasične metode utemeljene teorije. Slijedeći želju za 50. godišnjicom osnivača GT-a, dr. Barneya Glasera, željeli bismo vidjeti konglomerat novih utemeljenih teorija koje obuhvaćaju širok raspon disciplina i tema i koje pokazuju opću primjenjivost i konceptualne snage u različitim društvenim kontekstima. Teorije će biti recenzirane od strane iskusnih članova savjetodavnog odbora Osnovane revizije teorije.

Molimo vas da svoj rad dostavite najkasnije do 1. aprila za junsko izdanje i 15. septembra za decembarsko izdanje.


F iona P aisley i P amela S cully. Pisanje transnacionalne istorije R oland W enzlhuemer. Raditi globalnu istoriju: uvod u 6 koncepata.

Bruce Robbins, F iona P aisley i P amela S cully. Pisanje transnacionalne istorije R oland W enzlhuemer. Raditi globalnu istoriju: uvod u 6 koncepata., The American Historical Review, Svezak 125, izdanje 5, prosinac 2020, stranice 1809–1811, https://doi.org/10.1093/ahr/rhaa078

Kada historičari pokušavaju izaći iz okvira nacije, kao što su mnogi to učinili posljednjih decenija, kakva je razlika za istoriju koju pišu? Kakva razlika treba to čini? Ova dva Bloomsburyjeva uvoda -Pisanje transnacionalne istorije, Fione Paisley i Pamele Scully, i Raditi globalnu istoriju: uvod u 6 koncepata, autora Roland Wenzlhuemer - nude dobrodošlu priliku da se raspitate.

Sudeći prema svesci Paisley i Scully, primjer transnacionalnog procesa je kolonijalizam, a pravi predmet transnacionalne povijesti žrtve su kolonijalizma. Na prvi pogled, njihova knjiga je neka vrsta bibliografske bibliografije nauka posvećene toj temi - izuzetno informativna za nehistoričara poput mene, a vjerojatno i za disciplinarne neofite, iako žanr to ne zahtijeva.


Evakuacija stanovništva: Procjena prostorne varijabilnosti geofizičkog rizika i društvene osjetljivosti na prirodne opasnosti

Razvoj efikasne strategije evakuacije za zone uragana predstavlja izazove za planere hitnih slučajeva zbog prostornih razlika u geofizičkom riziku i društvenoj ugroženosti. Ova studija ispituje prostorne varijabilnosti potreba za pomoći u evakuaciji u vezi s opasnošću od uragana. Razvijena su dva kvantitativna pokazatelja: indeks geofizičkog rizika, zasnovan na podacima Nacionalnog centra za uragane i Nacionalnog programa osiguranja od poplava, i Indeks socijalne ugroženosti, zasnovan na popisnim podacima. Ovi se indeksi kombiniraju kako bi se odredili prostorni obrasci potreba za pomoći u evakuaciji u okrugu Hillsborough, Florida. Analiziraju se četiri dimenzije evakuacije: osobine stanovništva i građevinske strukture, različit pristup resursima, posebne potrebe evakuacije i kombinacija varijabli. Rezultati ukazuju da geofizički rizik i društvena ugroženost mogu proizvesti različite prostorne obrasce koji kompliciraju upravljanje u hitnim slučajevima. Različite mjere socijalne ugroženosti također zbunjuju strategije evakuacije i mogu rezultirati neefikasnom praksom. Tvrdi se da treba pažljivo razmotriti karakteristike lokalnog stanovništva.


Pregled, tom 6: 15. novembar 2007. - Istorija

Porezi na rad, produktivnost i poreska konkurencija (s A. Lahirijem)

O polarizaciji stranačkih platformi (s B. Eyigungor)

Samoispunjavajuće se dužničke krize, ponovo pregledane (s M. Aguiar, H. Cole i Z. Stangebye) ( revidirano, februar#3921 ) PDF

Odnos veličine preduzeća i poluge i njene implikacije za ulazak i poslovnu koncentraciju (s B. Eyigungor) ( revidirano, listopada#3920 ) PDF

Kvantitativna teorija kreditnog bodovanja (s D. Corbae, K. Dempsey i J-V. Rios-Rull) ( Rujna#3920 ) PDF

Politička inercija, izborna nesigurnost i nedostatak političkih stranaka (s B. Eyigungor), Pregled ekonomskih studija, 87 (6), novembar 2020., str. 2600-2638, PDF

Endogeni politički promet i fluktuacije u suverenom riziku neizvršenja obaveza (s B. Eyigungor), Časopis za međunarodnu ekonomiju, 117, mart 2019., str. 37-50.

Model grada koji se može pratiti za agregatnu analizu (s B. Eyigungor), Međunarodni ekonomski pregled, 58 (1), 2017, str. 127-155.

Kvantitativni modeli kriza suverenog duga (s M. Aguiar, H. Cole i Z. Stangebye), Priručnik za makroekonomiju (Ed. J. B. Taylor i H. Uhlig), svezak 2B, 2016., str. 1697-1755.

Kontinuirane Markovljeve ravnoteže s kvazigeometrijskim popustom (s B. Eyigungor), Časopis za ekonomsku teoriju, 163 (maj), 2016., str. 467-494.

Aranžman o starešini za državni dug (s B. Eyigungor), American Economic Review, 105(12), 2015, 3740-3765.

Kvantitativna analiza američkog stambenog i hipotekarnog tržišta i krize ovrhe (s B. Eyigungor), Pregled ekonomske dinamike, 18 (2), 2015, str. 165-184.

Ulazak i izlazak, raznolikost proizvoda i poslovni ciklus (sa R.Cooperom), Ekonomska istraga, 52 (4), 2014, str. 1466-1484.

Osiguranje studentskih zajmova protiv finansijskog rizika ako ne završite fakultet (sa F. Ionescuom) Kvantitativna ekonomija, 3 (3), 2012, str. 393-420.

Suočavanje s neispunjenjem obaveza potrošača: stečaj protiv prigovora (s G. Gordonom) Journal of Monetary Economics, 59, Dodatak , 2012, str. S1-s16.

Dospijeće, zaduženost i rizik neizmirenja obaveza (s B. Eyigungor) American Economic Review, 102 (6), 2012, str. 2674-2699.

Spinoffs i tržište ideja (s E. Rossi-Hansberg) Međunarodni ekonomski pregled, 53 (1), 2012, str. 53-93.

Konačan život, teorija privatnih informacija neobezbeđenog potrošačkog duga (s D. Corbae, J-V. Rios-Rull) Časopis za ekonomsku teoriju, 142 (1), 2008, str. 149-177.

Kvantitativna teorija neobezbeđenog potrošačkog kredita s rizikom neplaćanja (s D.Corbae, M.Nakajima i J-V.Rios-Rull) Ekonometrija, 75 (6), 2007, str. 1525-1589.

Ukupni troškovi blagostanja tokom velike nezaposlenosti (sa D.Corbae) Journal of Monetary Economics 54 (6), 2007, str. 1529-44

Urbana gustoća i stopa pronalaska (s G.Carlino i R.Hunt) Journal of Urban Economics 61 (3), 2007, str. 389-415

Monetarne i finansijske snage u Velikoj depresiji (s D. Corbaeom) New Palgrave: Ekonomski rječnik

Dekoncentracija zapošljavanja: nova perspektiva američke poslijeratne urbane evolucije (s G. Carlinom) Journal of Regional Science, 42, 2002, str. 455-475.

Sveukupni rast zaposlenosti metropolitana i dekoncentracija zapošljavanja metropola (s G. Carlinom) Journal of Monetary Economics, 48, 2001, str. 549-583.

Minimalni zahtjevi potrošnje: teorijske i kvantitativne implikacije za rast i distribuciju (s B. Ravikumarom) Makroekonomska dinamika, 3, 1999, str. 482-505.

Novac i finansije sa skupim obavezama (s D. Corbae) Journal of Monetary Economics, 37 (2-3), 1996, str. 225-248.

Komentirajte & quotInflaciju, finansijska tržišta i formiranje kapitala & quot (autor S. Choi, B.D. Smith i J.H. Boyd) Pregled Federal Reserve Bank of St. Louis 78 (3), 1996, str. 38-39.

Ravnoteža procjene s troškovima transakcija, (s D. Corbae) American Economic Review, Papers and Proceedings, Maj 1995., 287-290.

Tranzicijska dinamika i raspodjela bogatstva u neoklasičnom modelu rasta Časopis za javnu ekonomiju, 54, 1994, 97-119.

Strateška komplementarnost u poslovnom formiranju: agregatne fluktuacije i ravnoteža sunčevih pjega (s B. Ravikumarom i R. Cooperom) Pregled ekonomskih studija, 60, 1993, str. 795-811.

Komentirajte & quotCijenu i izlaznu stabilnost prema alternativnim pravilima monetarne politike & quot (J.E. Gagnon i R.W. Tryon) Operativne procedure i vođenje monetarne politike, Odbor guvernera sistema Federalnih rezervi. [Zbornik radova] br. 1 tačka. 2, 1993.

Učešće endogenog tržišta i opća ravnotežna vrijednost novca (s Dean Corbae) Časopis za političku ekonomiju, 100, jun 1992., str. 615-646.

Neoklasični model sezonskih fluktuacija (s B. Ravikumarom) Journal of Monetary Economics, 29, br.1, 1992, str. 59-86.

Mnoštvo ekvilibrijuma i fluktuacija u dinamički nesavršeno konkurentnim ekonomijama (s R. Cooperom) American Economic Review, Papers and Proceedings, Maj 1989., 353-57.

Razrjeđivanje duga i starosna dob u modelu državnog duga koji se ne može izvršiti (s B. Eyigungor) PDF

Povećavaju li ograničenja opskrbe vrijednost urbanog zemljišta? (Zanemarena) uloga eksternalija proizvodnje (s B. Eyigungor) PDF

Ovrhe i dinamika cijena nekretnina: kvantitativna analiza hipotekarne krize i politika sprječavanja ovrhe (s B. Eyigungor) PDF

Kvantitativna procjena uloge ekonomija aglomeracija u prostornoj koncentraciji zaposlenosti u SAD -u PDF

Konkurentne teorije za ekonomije s općim transakcijskim tehnologijama (s D. Corbae) PDF

Usporedba blagostanja prije i poslije Drugog svjetskog rata: ciklusi: neke implikacije na ulogu poslijeratnih makroekonomskih politika (s D. Corbae) PDF

Neoklasičan pristup zbunjujućem sezonskom ponašanju ukupne proizvodnje i prodaje (s B. Ravikumarom) PDF

O optimalnosti uklanjanja sezonalnosti u nominalnim kamatnim stopama PDF

Poglavlje 11 za zemlje ?, Economic Insights, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Link za drugo tromjesečje 2016

Nadvišenje duga: Zašto oporavak od finansijske krize može biti spor, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Drugo tromjesečje 2013. (reprinted in Pregled kreditnog i finansijskog upravljanja, Tom 19, br.3, treća četvrtina, 2013).

Teorija procvata i pada cijena imovine i nesigurnog povratka inovacijama, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Četvrti kvartal 2011.

Umanjivanje utjecaja i financijski akcelerator: Kako Wall Street može šokirati Main Street, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Drugo tromjesečje 2010.

Ugrožavanje makroekonomije: Mikroekonomija ukupnih potrošačkih izdataka, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Prva četvrtina 2009.

Ekonomska logika novog početka, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Prva četvrtina 2008.

Dugoročni efekti prijedloga zakona o stečajnoj reformi, Research Rap, Banka federalnih rezervi u Philadelphiji, Jula 2006.

Rude i partiture: dva primjera kako je konkurencija stvorila čuda produktivnosti, Pregled preduzeća, Banka Federalnih rezervi Filadelfije, Prva četvrtina, 2005.

Ekonomije aglomeracije: iskra koja pali grad? Pregled preduzeća, Banka Federalnih rezervi Filadelfije, Treća četvrtina, 2003.

Taylorova krivulja i kompromis nezaposlenosti i inflacije, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia LINK za treće tromjesečje 2002. godine

Zašto je kontraciklična monetarna politika važna? Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia Drugo tromjesečje 2001 (preštampano godine Boletin, Centro De Estudios Monetarios LatinoAmericanos, XLVII, br. 4, oktobar-decembar 2001).

Od ciklusa do šokova: napredak u teoriji poslovnog ciklusa, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia Mart/april 2000.

Pravi poslovni ciklusi: naslijeđe protucikličkih politika? Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Januar/februar 1999. (Preštampano godine Regija, Banka Federalnih rezervi Minneapolisa, Mart 1999. i Pregled kreditnog i finansijskog upravljanja, Tom 5, br.4, četvrta četvrtina, 1999.).

Vlasništvo nad stanovima, porezi i raspodjela rizika stambenih nekretnina, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia, Septembar/oktobar, 1996.

Rast produktivnosti i američki poslovni ciklus, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia Septembar/oktobar 1995.

Napravite više od manje: recept za dugoročni rast, Business Review, Federal Reserve Bank of Philadelphia Maj/jun, 1994.

Naslonjeni na sezonski vjetar: Slučaj za sezonsko ublažavanje kamatnih stopa, Pregled poslovanja, Banka Federalnih rezervi Filadelfije, Mart/april 1993


Kvaliteta obveznog otkrivanja: umanjenje dobre volje. Empirijska analiza kompanija koje kotiraju na evropskim berzama

U radu su prikazani rezultati empirijske analize o kvaliteti obaveznog objavljivanja MRS -a 36 - Umanjenje vrijednosti imovine. Analiza se posebno fokusira na otkrivanje goodwilla.

Cilj rada je provjeriti otkrivaju li kompanije informacije o umanjenju vrijednosti goodwilla koje zahtijevaju MSFI. Međunarodna financijska kriza navela je mnoge kompanije da priznaju gubitke od umanjenja vrijednosti goodwilla ili da dva puta (ili više) godišnje provjere jesu li nastali gubici po osnovu umanjenja vrijednosti. Sve veća važnost koju goodwill pretpostavlja u finansijskim izvještajima kompanija dovela je do toga da je objavljivanje postalo izuzetno važno pitanje. MRS 36 definira da će kompanije, između ostalog, objaviti knjigovodstvenu vrijednost goodwilla dodijeljenu jedinici koja generira novac (CGU), osnovu na kojoj je utvrđena nadoknadiva vrijednost jedinice, diskontnu stopu primijenjenu na projekcije novčanih tokova, itd. Provedena su mnoga istraživanja o kvaliteti dobrovoljnog otkrivanja umanjenja vrijednosti, a rezultati pokazuju da je indeks otkrivanja vrlo nizak. Stoga naš rad ima za cilj provjeriti je li, prije svega, obavezno objelodanjivanje prikazano u bilješkama uz konsolidirane financijske izvještaje. Consequently, an empirical analysis was carried out of the consolidated financial statements of the groups listed on the Italian, French, German and Spanish Stock Exchanges and belonging to the main indexes of the above-mentioned markets (FTSEMIB40, CAC40, DAX30, IBEX35). The sample is made up of 141 consolidated financial statements referring to the year 2010. The methodology of research is based on the use of the disclosure index (Botosan, 1997). The results are surprising: they show that the disclosure index is very low and there are wide differences between the stock markets analyzed. A question arises from the evidence: why is the quality of mandatory disclosure so poor? Standard setters, practitioners and academics must deal with this topic.


Journal of Management Development

The purpose of this paper is to establish the relationship between intellectual capital (IC) and employees' productivity (EP) in the Gulf Cooperation Council (GCC) region.

Leadership style effect on virtual team efficiency: trust, operational cohesion and media richness roles

The purpose of this article is to explain the effect of leadership styles on a virtual team efficiency, assuming the existence of mediating variables (media richness&hellip

Spiritual leadership and intention to stay: examining the mediating role of employee voice behaviour

Spiritual leadership focuses on intrinsically motivating the workforce though shared values, attitudes and behaviours and is about achieving organizational excellence&hellip

君子 Junzi leadership in Singapore: governance and human capital development

This paper provides insights as to how a Confucian-inspired Junzi style of leadership translates into initiatives toward human capital development in Singapore. After&hellip

Meeting effectiveness and task performance: meeting size matters

The purpose of this study was to investigate how a key meeting design characteristic, meeting size, affects the relationship between meeting effectiveness and task&hellip


The National Review Archive (1955-present)

Search and display the full text of leading journal of opinion since its inception in 1955 by William F. Buckley Jr. The Nacionalna revija consistently provides insightful and unique coverage of political, economic, social, and cultural issues and trends. With its hallmarks of style, wit, and intelligence, Nacionalna revija does much more than merely render facts and commentary it clarifies the real causes, principles, and philosophies underlying today’s and tomorrow’s most important issues.

Podijelite ovo:

Volim ovo:

6 responses to &ldquo The National Review Archive (1955-present) &rdquo

I am interested in subscribing to the National Review archives 1955 to the present

Hi, John
The National Review archives and other library-subscribed databases are licensed for use only by members of the Carnegie Mellon University community. Temporary permission to use databases in-house can be obtained by registering with photo ID at the circulation desk in any CMU library.

Cindy Carroll
Dean’s Office
University Libraries

Your search just stated there are there are no results for Whittaker Chambers , and a second one said the same for Ayn Rand. Yet another source nearby gave me both in 1957, Chambers reviewing Atlas Shrugged. with several other related sources. Why does you site give me so little, that is, NOTHING? The other site was near yours whem I googled National Review Archives . Matt @ [email protected]

See reply to later message.

NRO Archives got me all this yoursite got me nothing Why?
Big Sister Is Watching You – Whittaker Chambers – National Review …
Oct 12, 2007 – Whittaker Chambers writes on NRO: Several years ago, Miss Ayn Rand wrote The Fountainhead. Despite a generally poor press, it is said to …
http://www.nationalreview.com/articles/222482/big-sister-watching…/flashback
Ayn Rand and Whittaker Chambers, Cont’d – By Richard M. Reinsch …
Aug 25, 2010 – Richard M. Reinsch writes on NRO: Jason Lee Steorts’s interesting response to my comments elucidates the rationale for the modern separation …
http://www.nationalreview.com/…/ayn-rand-and-whittaker-chambers-contd-richard-m-reinsch
Re: Ayn Rand and Whittaker Chambers – By Jason Lee Steorts – The …
Aug 24, 2010 – Jason Lee Steorts writes on NRO: Many thanks to Richard Reinsch for his comments on my Ayn Rand/Whittaker Chambers piece.
http://www.nationalreview.com/…/re-ayn-rand-and-whittaker-chambers-jason-steorts
Big Sister Is Watching You – Whittaker Chambers – National Review …
Oct 12, 2007 – Whittaker Chambers writes on NRO: Several years ago, Miss Ayn Rand wrote The Fountainhead. Despite a generally poor press, …
http://www.nationalreview.com/articles/222482/big-sister-watching…/flashback. .
Ayn Rand and Whittaker Chambers – Jason Lee Steorts – National …
Aug 24, 2010 – Jason Lee Steorts writes on NRO: In writing “The Greatly Ghastly Rand” for NR’s current print issue, I wanted to evaluate Ayn Rand foremost …
http://www.nationalreview.com/…/ayn-rand-and-whittaker-chambers-jason-lee-steorts
Re: Ayn Rand and Whittaker Chambers – By Richard Reinsch – The …
Aug 24, 2010 – Richard Reinsch writes on NRO: Jason Lee Steorts’s thoughtful essay on Ayn Rand, and his piece evaluating Whittaker Chambers’s famous review …
http://www.nationalreview.com/…/re-ayn-rand-and-whittaker-chambers-richard-reinsch Thanks.

Hi, Matt
The Internet being what it is, and Google being what it is, it’s impossible to predict or control what displays in Google search results. However, the National Review Archive index that CMU Libraries subscribe to, which yielded no results for you, prompting your complaint, is licensed for access by enrolled students, faculty and staff at Carnegie Mellon University only. As a user who is not affiliated with Carnegie Mellon University, you got no results from the CMU resource, which is a restricted database – but plenty of results from the NRO public web site.


Pogledajte video: Daily Devotions - 260821 - 1 Timothy 6:3-16